Biologische zee spaghetti

Fish and More koopt dit product rechtstreeks bij de bron in.  De algen komen allemaal uit het Bloscon- gebied tussen Roscoff en Aber Wrach in Bretagne, Frankrijk. De fabriek is gesitueerd dichtbij de kust. Zodat ze gebruik kunnen maken van water uit de zee. De producten worden gecontroleerd en vrij van zware metalen of radioactieve elementen. Ze verwerken het zeewier op traditionele manier. Het zeewier wordt gewassen met zeewater en opgeslagen in zeezout tussen 3 en 8 graden. Het zeewier wordt met de hand geplukt. Daarna wordt het verder verwerkt. 

De biologische zee-spaghetti lijkt zoals de naam al doet vermoeden, op een grote olijfgroene spaghetti die meters lang kan worden. Ze bedekken de rotsen en zijn zichtbaar bij eb. We selecteren alleen de beste spaghetti, de grote zijn te taai. Ze kunnen gecombineerd worden met zeewier tartaar of worden gemarineerd in een vinaigrette. Ook zijn ze rauw of gemarineerd in salades lekker. Kort roerbakken met knoflook, uitje, room en champignons.

U kunt een aantal zeewier-recepten vinden op www.receptenmetzeewier.nl van de Zeewierwijzer.

Informatie over allergieën

  • Vegetarisch
  • Veganistisch

Ingrediënten

Zeewier

Land van oorsprong

Frankrijk

Beschrijving

Voor gebruik ontzouten in ruim water

Keurmerk

 

Voedingswaarde 100 gram

Energie

26,9 kcal (113 kJ)

Vet

0.29 gram

Koolhydraten

3,2 gram

Voedingsvezel

0 gram

Eiwit

1.1 gram

Zout

0,416 gram

Ons hele assortiment