Bezoek leveranciers

Fish and More vindt het zelf heel belangrijk om de kwaliteit en duurzaamheid echt met eigen ogen gezien te hebben. Dit betekent dat eigenaar Jurgen van Bakel regelmatig een bezoek brengt aan de diverse leveranciers van Ierland tot Canada. Op deze pagina krijgt u tevens een indruk van deze reizen. 

Bezoek Canada

Van vis met het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) kun je met een gerust hart genieten. Zoals van deze wilde sockeye zalm. Deze vis is wild gevangen en de vissers houden rekening met de draagcapaciteit van aquatische ecosystemen en vissen dus niet meer dan het ecosysteem aankan. De sockeye zalm is misschien wel de mooiste soort zalm van alle wilde zalmsoorten. Dit heeft hij te danken aan de dieprode kleur en fantastische smaak. De sockeye zalm van Fish and More is meer dan alleen MSC gecertificeerd. De vis wordt ver op zee gevangen in plaats van dicht aan de kust.

Het grootste voordeel van de vis van Fish and More  is dat wij zelf betrokken zijn bij de verwerking . Wij bezoeken daarnaast de leveranciers en de vissers zodat wij kunnen zien dat er goed wordt omgegaan met de vis en de kwaliteit.

Bezoek Ierland biologische zalmkwekerij

We zijn er trots op dat we in Ierland een partner hebben gevonden die duurzaamheid en kwaliteit in een heel hoog vaandel heeft. Dit bedrijf verwerkt alleen maar biologische zalm,  waarmee zij uniek in de wereld zijn. Het bedrijf is IFS food standaard 6 op het hoogste niveau gecertificeerd en alle producten zijn koosjer.

Bezoek IJsland MSC kabeljauw

IJsland staat bekend om uitstekend beheer van zijn bestanden. Al voordat MSC invloed kreeg in de markt, hadden de IJslanders al een goed systeem ontwikkeld waarin ze in bepaalde tijden van het jaar, bepaalde visgebieden sloten. Op deze manier geven ze vis de tijd om zich voor te planten en kunnen ze ruimte geven aan herstel van de visgebieden. Daarom zijn al deze soorten in een snel tempo MSC gecertificeerd geworden, de duurzaamheid was immers al bewezen.

De visserschepen zijn kleinschalig, vaak familie bedrijven, waar de passie generatie op generatie wordt door gegeven. Ze weten heel goed hoe ze beste kwaliteit boven water kunnen halen!

Foto impressie.

Bezoek Noorwegen ASC en biologische zalm

Foto impressie.

Bezoek Denemarken MSC schol

Fish and More verkoopt schol die is gevangen tussen september en november en vervolgens direct is ingevroren. Dit is het beste moment om de scholfilet te vangen. In de maand januari legt de schol nieuwe eitjes en moet deze juist niet gevangen worden. Tot de maand september heeft de schol vervolgens de tijd om te groeien. Hiermee kunnen wij het gehele jaar door dezelfde hoge kwaliteit leveren. Er wordt bewust gekozen om enkel de grootste maat schol te gebruiken, omdat deze vis dan al meerdere malen voor nakomelingen heeft gezorgd.

De scholstand is op dit moment erg goed in de Noordzee. Er is echter nog wel een risico voor schol die wordt gevangen die kleiner is dan 27cm. Deze mag namelijk niet voor menselijke consumptie worden gebruikt en zou bij bijvangst daarom niet bij de visafslag gebruikt worden. Omdat dit niet duurzaam is, kiest Fish and More ervoor om enkel bij vissersboten in te kopen die netten met een grotere maaswijdte hebben met weinig bodemberoering. Hierdoor kan een vis kleiner dan 27 cm ontsnappen.

Foto impressie.

Stands beurzen, winkelpresentaties, tv programma, etc.

Bijgaand een impressie van de beurzen, evenementen en winkelpresentaties waar wij aan deelgenomen hebben. Ook hebben wij een item over vis verzorgd bij het RTL 4 programma Life is Beautiful. Zie hiervoor https://youtu.be/dpNLY-KcTKI

 

Ons hele assortiment