Nieuws

Jaarlijks is er circa 30 kilo plastic afval per persoon en wordt dit amper gerecycled.
Veel van het gebruikte plastic kunnen we niet goed opvangen of verwerken en bereikt niet de stort, maar eindigt in de oceanen. Dit heeft rampzalige gevolgen voor het milieu en de dieren en komt er jaarlijks 8 miljoen ton aan kunststoffen in onze oceanen terecht. Daarvan heeft 80% zijn oorsprong in de 1000 grootste rivieren in de wereld. Dieren raken erin verstrikt of eten het op met sterven tot gevolg.
Jaarlijks overlijden één miljoen zeevogels en 100.000 zeedieren aan de gevolgen van ons plastic.

Al geruime tijd is Fish and More bezig met het ontwikkelen van nieuwe schaaltjes waar we onze gerookte vis willen aanbieden.
Fish and More staat voor duurzaamheid en kwaliteit en denkt dit in deze nieuw schaaltjes gevonden te hebben.
Met deze schaaltje gebruiken we minder plastic en bestaat voor 80% uit gerecycleerd materiaal. Ook hebben we met de verpakking minder karton nodig.
Fish and More hoopt deze schaaltjes, na nog enkele testen, in juni te introduceren en daarmee weer een grote stap te zetten in een duurzame wereld.

Onlangs is Fish and More bij de kwekerij van de Omega Baars gaan kijken.

Een van de duurzaamste kwekerijen. Het water komt van de daken van een 16 Ha tellende tomatenkwekerij. De warmte voor de verwarming komt daar ook vandaan en wordt dan weer teruggestuurd om vervolgens weer opgewarmd te worden voor de kas. Volledig circulair systeem dus.

Het “vieze” water wordt weer gezuiverd en gebruikt als voeding voor de tomaten kwekerij.

Het voer is 100 % vegetarisch uit dus er worden geen dierlijke ingrediënten gebruikt Ik heb het zelf gegeten, kan helemaal geen kwaad :).

Midden 2022 is het bij Fish and More te koop .

Voor meer informatie zie : Omega van Baars