Recepten

Haringtartaar met bietenmousse

Haringtartaar met bietenmousse

Ingrediënten (voor 4 personen) 4 haringen 1 eetlepel limoensap 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngehakte peterselie 3 augurken versgemalen peper 250 gram gekookte bietjes 100 ml slagroom scheutje frambozenazijn Bereiding Hak de augurken en peterselie fijn. Snijd de...

Lees meer
Gemarineerde haring

Gemarineerde haring

Ingrediënten (voor 4 personen) 6 haringen 150 ml rode wijn 100 ml rode wijnazijn 2 fijngesneden sjalotjes 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel honing 1 eetlepel suiker 1 laurierblaadje 1 blikje tomatenpuree versgemalen peper Bereiding Meng in een pan (geen aluminium) de...

Lees meer
Haring met aardappelsalade op roggebrood

Haring met aardappelsalade op roggebrood

Ingrediënten (voor 4 personen) 6 aardappels 2 kruidenbouillontabletten 1 kleine ui 1 dl witte wijnazijn 1 eetlepel suiker peper en zout 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel yoghurt handje fijngehakte bieslook Bereiding Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2...

Lees meer
Bbq visspiesjes

Bbq visspiesjes

Ingrediënten (voor 4 personen) 200 gram kabeljauw 200 gram zalm 200 gram zeewolf 200 gram gamba’s 1 rode of gele paprika 1 ui olijfolie versgemalen peper en zout Bereiding Pel de gamba’s en breng ze op smaak met peper en zout. Snij daarna de vis (kabeljauw, zeewolf en...

Lees meer
Zalm sashimi

Zalm sashimi

Ingrediënten (voor 4 personen) 600 gram super verse biologische zalm 100 witte ramanas, geschild en julienne gesneden 1 wortel, julienne gesneden 1/4 komkommer, in dunne plakjes gesneden 4 blaadjes groene shiso en 4 rode blaadjes shiso 10 gram gedroogde wakame...

Lees meer
Gemarineerde zalmfilet uit de oven

Gemarineerde zalmfilet uit de oven

Ingrediënten (voor 4 personen) 4 zalmfilets met huid 1 eetlepel plantaardige olie 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel worcestersaus 1 citroen, uitgeperst 1/2 theelepel geraspte verse gember 2 eetlepels honing 5 eetlepels gehakte basilicum 1 fijngehakt sjalotje Bereiding...

Lees meer
Zalmfilet met gravad-lax saus

Zalmfilet met gravad-lax saus

Ingrediënten (voor 4 personen) 400 gram zalmfilet met huid 1 bosje verse dille 2 eetlepels fijne dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 4 eetlepels suiker 80 ml plantaardige olie Bereiding Snijd de dille fijn. Meng mosterd, witte wijnazijn en suiker. Schenk al...

Lees meer
Avocadomousse met gerookte zalm

Avocadomousse met gerookte zalm

Ingrediënten (voor 4 personen) 2 rijpe avocado’s 125 ml zure room 1 verpakking gerookte biologische zalm 1 citroen verse bieslook Bereiding Rasp 1 theelepel schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pureer de avocado’s met een staafmixer met de helft van het...

Lees meer