Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 6 haringen
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml rode wijnazijn
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blikje tomatenpuree
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Meng in een pan (geen aluminium) de honing met de wijn, azijn, tomatenpuree, suiker, en mosterd.
  2. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Laat 15 min zachtjes doorkoken.
  3. Klap de haringen open, snijd de staartjes weg en de filets los. Leg de filetjes in een schaal.
  4. Strooi de sjalotjes erover en schenk de warme marinade over de haringfilets en laat dit afkoelen.
  5. Laat de haringfilets afgedekt met plasticfolie in de koelkast nog 4-6 uur marineren