Certificaten

Fish and More is het eerste Nederlandse merk voor biologische vis, schaal- en schelpdieren, met bovendien alle keurmerken voor duurzaamheid. Logisch, want vis zit in de genen van eigenaar Jurgen van Bakel. Met een vader die in de vis zat, wilde hij niets liever dan visboer worden. Een duurzame, biologische visboer!

MSC certificaat fish and more
certificaat fish and more
ASC certificaat fish and more
certificaat fish and more
Certificaat Fish and more

PRODUCTIEPROCES EN KEURMERKEN

“Een keurmerk is belangrijk. Het zorgt voor controle op de visserij en toezicht op de verwerkers; mijn bedrijf dus. Op deze manier kunnen we eerlijke en duurzame producten aanbieden. Het MSC-keurmerk garandeert dat een vis duurzaam gevangen is. Voor de biologische gekweekte vis houdt SKAL toezicht. In Nederland zijn er slechts enkele verwerkers gecertificeerd, waaronder wij.

Ons hele productieproces voldoet aan de wettelijke biologische eisen en daarom mogen wij het EKO-keurmerk dragen. Onze zalm-, forel- en makreelfilet wordt op hout gerookt. Ook hanteren we authentieke zoutmethodes. In tegenstelling tot reguliere vis – die ze injecteren met pekelwater – smeren we onze vis in met een zoutmengsel. Dit ontrekt veel vocht en je houdt dus pure vis over. Zodra de vis is verwerkt, wordt het verpakt, krijgt het een etiket en gaat het naar de winkels.”

Daarnaast vind Fish and More het zelf heel belangrijk om de kwaliteit en duurzaamheid echt met eigen ogen gezien te hebben. Dit betekent dat eigenaar Jurgen van Bakel regelmatig een bezoek brengt aan de diverse leveranciers van Ierland tot Canada. Op deze website krijgt u tevens een indruk van deze reizen.

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid zit ons in het vaandel. Niet alleen de producten die we verkopen, ook onze bedrijfsvoering is zoveel mogelijk duurzaam. We willen zo energiezuinig, groen en milieuvriendelijk te werk gaan.

Wij maken gebruik van:

 • Zonnepanelen voor eigen energie-opwekking
 • Zonneboiler voor ons warm water
 • Het nieuwste luchtdesinfectiesysteem van dit moment:  Fish and More wil graag minder schoonmaakmiddelen kunnen gebruiken, maar wel een nóg schonere werkplek kunnen garanderen. Dit desinfectie-systeem elimineert bacteriën, schimmels en virussen wat het voor Jurgen mogelijk maakt om op nog duurzamere wijze te werk te gaan zonder gebruik van onnodige schoonmaakmiddelen.
 • De koelmotoren van onze koelcellen zorgen voor terugwinning van de warmte
 • Wij zijn door de gemeente Oss MVO gecertificeerd

MISSIE

Onze missie en speerpunten zijn:

 • Mensen laten genieten van smaakvolle, lekkere en gezonde producten.
 • Het leveren van verantwoorde en duurzame visdelicatessen.
 • Het leveren van eerlijke en natuurlijke producten.
 • Duurzaam omgaan met onze aarde.
 • Ons milieu weer gezond maken en behouden voor onszelf en de generatie na ons.
 •  Aandacht en respect voor de mens in zijn werksituatie.
  Schone en energiezuinige bedrijfsvoering.
  Kwaliteit, innovatie en uitstekende service. 

  Dit betekent dat wij nieuwe producten en activiteiten altijd vooraf getoetst zullen worden aan bovenstaande uitgangspunten.

KLANTEN

Fish and More levert aan biologische supermarkten als Ekoplaza en Estafette winkels. Daarnaast leveren wij aan groothandels en boerderijwinkels. 

Ons hele assortiment