Biologische nori

Fish and More koopt dit product rechtstreeks bij de bron in.  De algen komen allemaal uit het Bloscon- gebied tussen Roscoff en Aber Wrach in Bretagne, Frankrijk. De fabriek is gesitueerd dichtbij de kust. Zodat ze gebruik kunnen maken van water uit de zee. De producten worden gecontroleerd en vrij van zware metalen of radioactieve elementen. Ze verwerken het zeewier op traditionele manier. Het zeewier wordt gewassen met zeewater en opgeslagen in zeezout tussen 3 en 8 graden. Het zeewier wordt met de hand geplukt. Daarna wordt het verder verwerkt.

Er zijn veel soorten Nori, maar Porphyra tenera is de meest populaire ter wereld en wordt gebruikt bij het maken van sushi. Fijn gekweekt en groeit alleen in koude zeeën. Het is rijker aan eiwitten (30 tot 35%) dan kaas, vlees en soja en bevat de 10 aminozuren in een uitgebalanceerde verhouding. Het is rijk aan EPA, taurine en chlorofyl, voorkomt verharding van de slagaders en vermindert hypertensie.

Kernwaarden van dit product:

Nori heeft het hoogste eiwitgehalte van alle zeewieren (tot 50% van het gewicht). Daarnaast ook rijk aan calcium, jodium, ijzer, fosfor, kalium, mangaan, porphyran, koper, zink en de vitaminen A, B complex, C, E en K. Kruidenremedie: tumor remmend, verzacht en verkleint knobbels en vetcysten, verlaagt het cholesterolgehalte, verlicht pijnlijk en moeizaam urineren, vermindert zwelling, verlaagt de bloeddruk, ondersteunt de cardiovasculaire gezondheid, bevordert de doorbloeding, beschermt de lever, voorkomt galstenen, behandelt bacteriële en virale infecties, voorkomt haaruitval, herstelt een tekort aan vitamine B1, behandelt krop, verzacht een zere keel, helpt bij blaasontsteking

Hiernaast vindt u een aantal interessante boeken met zeewier-recepten. Daarnaast kunt u zeewier-recepten vinden op www.receptenmetzeewier.nl van de Zeewierwijzer.

Informatie over allergieën

  • Vegetarisch
  • Veganistisch

Ingrediënten

Zeewier

Land van oorsprong

Frankrijk

Beschrijving

Nori smaakt zoet met een licht vlezige of olijfachtige smaak. Nori kun je frituren als tempura. Rauw of gekookt pureren voor soepen of sauzen.

Voor gebruik ontzouten in ruim water / Dessaler a léau froide

Keurmerk

 

Voedingswaarde 100 gram

Energie

27 kcal (114 kJ)

Vet

0.17 gram

Koolhydraten

1,1 gram

Voedingsvezel

0 gram

Eiwit

3,4 gram

Zout

0,213 gram

Ons hele assortiment