Gerookte sprot

Sprot is een haringachtige soort van rond de 10 centimeter en zwemt in de bovenste waterlagen. Sprot wordt wild gevangen in het Noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan.

Sprot lijkt qua smaak op sardientjes. Het is een vette vis met een zachte smaak, die vooral gerookt zeer gewaardeerd wordt. Sprot is familie van de haring.

Sprot (Sprattus sprattus) is een zeer licht beviste soort, waarvan de kleine vis wordt gebruikt voor de conservenindustrie. De grondstof voor onze sprot (om te roken en te fileren) komt uit Zweden en staat in het groen op de viswijzer. De visserij die de grote sprot vangt is (nog) niet goed genoeg georganiseerd om zich te laten certificeren voor MSC.

Kernwaarden van dit product:

Sprot is een zeer smakelijke vette vis die traditioneel gerookt wordt. Deze sprot wordt eerst gezouten en daarna koud gerookt. Sprotfilet is lekker voor op een toastje of boterham. Geweldig visje om in een hapje te gebruiken omdat de kleine dunne filetjes zo makkelijk neer te leggen zijn op bijvoorbeeld een stukje komkommer. Ook leuk op een amuselepel met een klein dotje mayonaise met wasabi. Kleine stukjes tomaat en ui erbij en u heeft weer eens wat anders dan het standaard hapje van de gerookte vissoorten.   

 

Informatie over allergieën

  • Pinda- en notenvrij
  • Glutenvrij
  • Melk- en lactosevrij
  • Sojavrij
  • Eivrij
  • Mosterdvrij
  • Lupinevrij
  • Weekdiervrij
  • Selderijvrij
  • Sulfietvrij
  • Schaaldiervrij
  • Sesamvrij

Ingrediënten

Sprot, zout, rook, voedingszuur: E325, E262

Land van oorsprong

Zweden

Beschrijving

Deze gerookte sprot is heerlijk op een toastje of boterham. U kunt er een heerlijk hapje van maken op een stukje komkommer of amuselepel. Laat de sprot voor gebruik even op kamertemperatuur komen.

Keurmerk

Geen

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 131 kcal (549 kJ)
Vet 7.5 gram
Koolhydraten 0 gram
Voedingsvezel 0 gram
Eiwit 16,0 gram
Zout 4,0 gram

Ons hele assortiment