Biologische royal kombu
Fish and More koopt dit product rechtstreeks bij de bron in. De algen komen allemaal uit het Bloscon- gebied tussen Roscoff en Aber Wrach in Bretagne, Frankrijk. De fabriek is gesitueerd dichtbij de kust. Zodat ze gebruik kunnen maken van water uit de zee. De producten worden gecontroleerd en vrij van zware metalen of radioactieve elementen. Ze verwerken het zeewier op traditionele manier. Het zeewier wordt gewassen met zeewater en opgeslagen in zeezout tussen 3 en 8 graden. Het zeewier wordt met de hand geplukt. Daarna wordt het verder verwerkt.
Deze kelp groeit in de koude en diepe wateren van Bretagne. Het groeit in dikke, platte stroken van 5 tot 10 cm breed en 5 tot 10 meter lang. Hoe meer ze in het noorden worden geplukt en hoe kouder de zee, hoe langer de strips zijn en van betere kwaliteit.
Kernwaarden van dit product:
Gezondheidsvoordelen en toepassingen:
- Rijk aan jodium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, chroom, eiwit, mannitol, fosfor, alginaat, fucoidan, laminarin, caroteen, germanium, fytohormonen, en de vitaminen A, C, D, E, K en B complex.
- Kruidenremedie: Behandelt schildklierstoornissen, reguleert de bloedsuiker, verlaagt de bloeddruk, vermindert cholesterol, voorkomt arteriosclerose, ontgift lichaamsweefsels en kan helpen zware metalen en radioactieve deeltjes uit te scheiden, zuivert het bloed, lost vastzittend slijm op, behandelt gynaecologische klachten, verlicht een zere keel, stimuleert de collageenproductie, gunstig voor de nieren en vocht afdrijvend, verdunt het bloed, helpt bij schimmel- en gistinfecties, verlicht lymfestuwing, vermindert oedeem, bevordert gewichtsverlies, verlicht obstipatie, stimuleert wondgenezing, neutraliseert vrije radicalen, helpt tegen artritis, verlicht spijsverteringsproblemen, stimuleert het immuunsysteem, kalmeert de zenuwen, vermindert stress, belemmert tumoren, verlicht testikelpijn en -zwelling.
- Een stukje kombu meekoken met gedroogde peulvruchten laat deze sneller garen en maakt deze lichter verteerbaar.
Kombu is een natuurlijke smaakversterker, met een karakteristieke, vleesachtige smaak. Geroosterd smaakt het naar bacon. Zoet en zilt.
Alle Kombu wieren moeten gekookt worden voor gebruik. Breek in kleinere stukken en laat deze 20-30 minuten in warm water wellen, of kook de stukken gedurende een aantal uren tot ze volledig opgelost zijn in het gerecht waarin het zeewier is verwerkt. Gebruik de kombu gedroogd, vers, bevroren, geroosterd, in de pan gebakken, ingemaakt, gekookt, gewokt, gemarineerd of gekonfijt. Gebruik het bij vlees, of als een wrap voor vis wanneer je deze in de oven bakt of in een stoompan klaarmaakt. Gebruik kombu in sauzen, meng het met andere groenten, rijst, bonen en granen. Maak er bouillon van, voeg het toe aan de soep, dashi (kombu vormt met bonito vlokken de basis van deze Japanse bouillon) en stoofpotten, of drink het als thee. Maak het als snack klaar, maal het tot poeder en voeg het aan cakebeslag toe, of als smaakmaker voor gerechten, sla dressing en marinades.
U kunt een aantal zeewier-recepten vinden op www.receptenmetzeewier.nl van de Zeewierwijzer.
Informatie over allergieën
- Vegetarisch
- Veganistisch
Ingrediënten
Zeewier
Land van oorsprong
Frankrijk
Beschrijving
Voor gebruik ontzouten in ruim water
Keurmerk
Voedingswaarde 100 gram
Energie |
22.3 kcal (93 kJ) |
Vet |
0.12 gram |
Vet enkelvoudig onverzadigd |
0.12 gram |
Koolhydraten |
2.6 gram |
Voedingsvezel |
0 gram |
Eiwit |
1.1 gram |
Natrium |
0.398 gram |
Ons hele assortiment
Verse vis
Gerookte vis
- ASC warm gerookte zalmmoot
- ASC warm gerookte zalmsnippers
- Gerookt vispalet
- Gerookte biologische forelfilet
- Gerookte biologische zalm
- Gerookte makreel
- Gerookte makreelfilet
- Gerookte makreelfilet peper/fiësta
- Gerookte makreelsalade
- Gerookte meervalfilet
- MSC gerookte spekbokkingfilet
- Gerookte sprot
- MSC gerookte haringprimeurtjes