Biologische royal kombu

Fish and More koopt dit product rechtstreeks bij de bron in.  De algen komen allemaal uit het Bloscon- gebied tussen Roscoff en Aber Wrach in Bretagne, Frankrijk. De fabriek is gesitueerd dichtbij de kust. Zodat ze gebruik kunnen maken van water uit de zee. De producten worden gecontroleerd en vrij van zware metalen of radioactieve elementen. Ze verwerken het zeewier op traditionele manier. Het zeewier wordt gewassen met zeewater en opgeslagen in zeezout tussen 3 en 8 graden. Het zeewier wordt met de hand geplukt. Daarna wordt het verder verwerkt. 

Deze kelp groeit in de koude en diepe wateren van Bretagne. Het groeit in dikke, platte stroken van 5 tot 10 cm breed en 5 tot 10 meter lang. Hoe meer ze in het noorden worden geplukt en hoe kouder de zee, hoe langer de strips zijn en van betere kwaliteit.

Kernwaarden van dit product:

Gezondheidsvoordelen en toepassingen:

  • Rijk aan jodium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, natrium, chroom, eiwit, mannitol, fosfor, alginaat, fucoidan, laminarin, caroteen, germanium, fytohormonen, en de vitaminen A, C, D, E, K en B complex.
  • Kruidenremedie: Behandelt schildklierstoornissen, reguleert de bloedsuiker, verlaagt de bloeddruk, vermindert cholesterol, voorkomt arteriosclerose, ontgift lichaamsweefsels en kan helpen zware metalen en radioactieve deeltjes uit te scheiden, zuivert het bloed, lost vastzittend slijm op, behandelt gynaecologische klachten, verlicht een zere keel, stimuleert de collageenproductie, gunstig voor de nieren en vocht afdrijvend, verdunt het bloed, helpt bij schimmel- en gistinfecties, verlicht lymfestuwing, vermindert oedeem, bevordert gewichtsverlies, verlicht obstipatie, stimuleert wondgenezing, neutraliseert vrije radicalen, helpt tegen artritis, verlicht spijsverteringsproblemen, stimuleert het immuunsysteem, kalmeert de zenuwen, vermindert stress, belemmert tumoren, verlicht testikelpijn en -zwelling.
  • Een stukje kombu meekoken met gedroogde peulvruchten laat deze sneller garen en maakt deze lichter verteerbaar.

Kombu is een natuurlijke smaakversterker, met een karakteristieke, vleesachtige smaak. Geroosterd smaakt het naar bacon. Zoet en zilt.

Alle Kombu wieren moeten gekookt worden voor gebruik. Breek in kleinere stukken en laat deze 20-30 minuten in warm water wellen, of kook de stukken gedurende een aantal uren tot ze volledig opgelost zijn in het gerecht waarin het zeewier is verwerkt. Gebruik de kombu gedroogd, vers, bevroren, geroosterd, in de pan gebakken, ingemaakt, gekookt, gewokt, gemarineerd of gekonfijt. Gebruik het bij vlees, of als een wrap voor vis wanneer je deze in de oven bakt of in een stoompan klaarmaakt. Gebruik kombu in sauzen, meng het met andere groenten, rijst, bonen en granen. Maak er bouillon  van, voeg het toe aan de soep, dashi (kombu vormt met bonito vlokken de  basis van deze Japanse bouillon) en stoofpotten, of drink het als thee. Maak het als snack klaar, maal het tot poeder en voeg het aan cakebeslag toe, of als smaakmaker voor gerechten, sla dressing en marinades.

U kunt een aantal zeewier-recepten vinden op www.receptenmetzeewier.nl van de Zeewierwijzer.

Informatie over allergieën

  • Vegetarisch
  • Veganistisch

Ingrediënten

Zeewier

Land van oorsprong

Frankrijk

Beschrijving

Voor gebruik ontzouten in ruim water 

Keurmerk

 

Voedingswaarde 100 gram

Energie

22.3 kcal (93 kJ)

Vet

0.12 gram

Vet enkelvoudig onverzadigd

0.12 gram

Koolhydraten

2.6 gram

Voedingsvezel

0 gram

Eiwit

1.1 gram

Natrium

0.398      gram

Ons hele assortiment