Gerookte spekbokkingfilet

Elk jaar doorloopt haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint hij te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de visvangst, deze duurt doorgaans tot juli. Fish and More is met Hemelvaart begonnen met een nieuwe haringvangst. Deze vangen ze in Denemarken en verwerken ze in Nederland. De haring van Fish and More is een lekker malse haring.

De haring van Fish and More is duurzaam gevangen en heeft het MSC keurmerk. Da’s wel zo lekker en gezond, voor jou en voor het ecosysteem.

Kernwaarden van dit product:

De haring wordt direct op het schip ingevroren. Met name voor haring is dit belangrijk tegen de haring worm. Het productie proces is eigenlijk nog steeds hetzelfde als 100 jaar geleden. De vis wordt eerste gestript en gezouten in een pekelbad van zeezout. Vervolgens gerookt in moderne RVS kasten welke worden verwarmd door aardgas. De rook wordt in de kast geblazen vanuit machines die beuken/eiken hout zaagsel verbranden. Deze methode is gezonder dan de processen waar vis wordt behandeld met vloeibare rook, gezien de chemische samenstelling van het rookaroma.

 

Informatie over allergieën

  • Pinda- en notenvrij
  • Glutenvrij
  • Melk- en lactosevrij
  • Sojavrij
  • Eivrij
  • Mosterdvrij
  • Lupinevrij
  • Weekdiervrij
  • Selderijvrij
  • Sulfietvrij
  • Schaaldiervrij
  • Sesamvrij

Ingrediënten

Haring, zout, voedingszuren azijn- en melkzuur, rook.

Land van oorsprong

Denemarken

Beschrijving

Gekoeld bewaren bij 0-4 graden. Gerookte spekbokkingfilet 125g.  Even op kamer temperatuur laten komen voor consumptie.

Keurmerk

 

Voedingswaarde 100 gram

Energie

204 kcal (849 kJ)

Vet

14.2 gram

Vet verzadigd

10.6 gram

Eiwit

18.1 gram

Zout

3 gram

Ons hele assortiment