Gerookte meervalfilet

De gekweekte meerval die we als grondstof gebruiken is niet gecertificeerd. Deze aquacultuur uit Europa is te kleinschalig voor de kwekers om te certificeren en bijvoorbeeld ASC kent nog geen standaard voor deze soort. De meerval staat wel in het groen op de viswijzer.

Meerval wordt in de viswijzer met ‘groen’ beoordeeld, dit betekent dat de meerval hoog scoort op aspecten als zuinigheid van het productiesysteem, de samenstelling en hoeveelheid van het gevoerde visvoer, de effecten op de omgeving en de bedrijfsvoering van de kweker. (VISwijzer, 2018)

Meerval wordt gekweekt in recirculatie systemen waarbij geen lossing naar de omgeving plaatst vind en het water wordt gereinigd met bio filters.

Dit geschiedt in overdekte loodsen daar de Meerval een warmbloedige vissoort is.Dit is meteen de reden waarom er geen Bio keurmerk op kan daar de vissen niet naar buiten kunnen.

Onze kweker gebruikt geen antibiotica en is continue aan het optimaliseren met de voersamenstelling waarbij het uitgangspunt is dat het soja gebruik wordt geminimaliseerd en het gebruik van vismeel uit restverwerking in plaats van visserij wordt gemaximaliseerd. Op deze kweekmethode zou mogelijk wel een ASC keurmerk haalbaar kunnen zijn, maar de kosten om dit te realiseren zijn heel hoog en niet haalbaar voor deze kleinschalige kwekers.

Kernwaarden van dit product:

Deze meerval heeft een neutrale smaak, een stevige textuur en bevat Omega-3-vetzuren. Daarnaast is de meerval een magere vis met een laag vetgehalte van 2% onverzadigde- en slecht één procent verzadigde vetzuren. Het eiwitgehalte is echter wel hoog met een percentage van tussen die 18-20%. Daarnaast is meervalvisvlees een bron van omega-3-vetzuren! Naast dat meerval lekker en gezond is, is deze daarnaast ook nog uitermate duurzaam! De productie van meerval verloopt water- en energiezuinig, de vissen krijgen geen hormonen en medicijnen toegediend, en het visvoer is GMO-vrij. 

Meervalfilet is graatloos en stevig, heeft een lichtrode kleur en is zacht van smaak.

De meerval staat erom bekent dat de smaak niet nadrukkelijk neigt naar vis, maar juist meer naar de smaak van vlees

Andere voordelen:

  • Food miles geminimaliseerd. Alles omtrent de kweek en verwerking vindt in Nederland plaats. Er is geen andere vis die qua verwerking zo weinig kilometers maakt.
  • Voedsel conversie:De meerval heeft een zeer goede voedsel conversie en heeft zelf bij een gewicht van boven de 1 kg een conversie van 0,9.
  • Groen op de viswijzer.
  • Vis is goed bekend in Brabant en Limburg
  • Niet zo vissige vis, zeer geschikt voor kinderen/jeugd.

Informatie over allergieën

  • Pinda- en notenvrij
  • Glutenvrij
  • Melk- en lactosevrij
  • Sojavrij
  • Eivrij
  • Mosterdvrij
  • Lupinevrij
  • Weekdiervrij
  • Selderijvrij
  • Sulfietvrij
  • Schaaldiervrij
  • Sesamvrij

Ingrediënten

Meerval, zout, rook

Land van oorsprong

Nederland

Beschrijving

Gekoeld bewaren bij 0-4 graden.

Even op kamer temperatuur laten komen voor consumptie.

Keurmerk

Geen

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

152 kcal (636 kJ)

Vet

8 gram

Vet verzadigd

1.8 gram

Eiwit

18.7 gram

Zout

2 gram

Ons hele assortiment