msc roerbakblokjes zalm kabeljauw

Deze roerbakblokjes bestaan uit sockeye zalm en kabeljauw. 

Sockeye zalm

Van vis met het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) kun je met een gerust hart genieten. Zoals van deze wilde sockeye zalm. Deze vis is wild gevangen en de vissers houden rekening met de draagcapaciteit van aquatische ecosystemen en vissen dus niet meer dan het ecosysteem aan kan.

Kabeljauw

IJsland staat bekend om uitstekend beheer van zijn bestanden. Al voordat MSC invloed kreeg in de markt, hadden de IJslanders al een goed systeem ontwikkeld waarin ze in bepaalde tijden van het jaar, bepaalde visgebieden sloten. Op deze manier geven ze vis de tijd om zich voor te planten en kunnen ze ruimte geven aan herstel van de visgebieden. Daarom zijn al deze soorten in een snel tempo MSC gecertificeerd geworden, de duurzaamheid was immers al bewezen.

De visserschepen zijn kleinschalig, vaak familie bedrijven, waar de passie generatie op generatie wordt door gegeven. Ze weten heel goed hoe ze beste kwaliteit boven water kunnen halen!

IJsland heeft de visgronden direct voor de deur, in tegenstelling tot veel andere visserijlanden (ook Nederland) waar altijd naar de visgronden toe gevaren moet worden. 

 

Kernwaarden van dit product:

De sockeye zalm is misschien wel de mooiste soort zalm van alle wilde zalmsoorten. Dit heeft hij te danken aan de dieprode kleur en fantastische smaak. De sockeye zalm van Fish and More is meer dan alleen MSC gecertificeerd. De vis wordt ver op zee gevangen in plaats van dicht aan de kust. Dit gebeurt met haken en niet met grote netten omdat dit veel stress en blauwe plekken veroorzaakt.

Onze kabeljauw wordt met haken en lijnen gevangen in IJsland (27 % van de totale vangst wordt met deze methode gevangen).  De kabeljauw wordt rond Ijsland op dieptes van 100-250 meter gevangen en daar is de temperatuur 4 – 7 Graden. De gemiddelde lengte van de vis is 55 tot 90 centimeter. De kabeljauw kan erg groot worden. De grootste in IJsland gevangen vis was 186 centimeter lang en 17 jaar oud.

De gevangen vis wordt veelal direct verwerkt. De bevroren producten zijn dus eigenlijk heel vers ingevroren. Daarom kun je wel stellen dat de kwaliteit altijd hoog is.

Elk lot met vis heeft een eigen vangst certificaat, zodat de vis 100% traceable is. Dit is uniek, transparant, duurzaam en terug te volgen tot het schip.

Informatie over allergieën

 • Pinda- en notenvrij
 • Glutenvrij
 • Melk- en lactosevrij
 • Sojavrij
 • Eivrij
 • Mosterdvrij
 • Lupinevrij
 • Weekdiervrij
 • Selderijvrij
 • Sulfietvrij
 • Schaaldiervrij
 • Sesamvrij

Ingrediënten

VISroerbak naturel (variaties in hoeveelheden van Wilde ZALM*. KABELJAUWfilet*) * = MSC gevangen

Land van oorsprong

Canada en IJsland

Beschrijving

Gekoeld bewaren bij 0-4 graden. Visroerbak lekker wokken bij voldoende temperatuur. Eerst vis licht aanzetten en dan de roerbakgroenten er door. Voorzichtig roeren. Gewicht kan variëren tussen 250-300g.

Keurmerk

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

117 kcal (492 kJ)

Vet

0 gram

Vet verzadigd

0 gram

Koolhydraten

0 gram

Suikers

0 gram

Voedingsvezel

0 gram

Eiwit

0 gram

Zout

2.85 gram

Ons hele assortiment