Kabeljauwfilet

Kabeljauwfilt Fishandmore

 

Onze Kabeljauw wordt met haken en lijnen gevangen in IJsland (27 % van de totale vangst wordt met deze methode gevangen). De kabeljauw wordt rond IJsland op dieptes van 100-250 meter gevangen en daar is de temperatuur 4 – 7 Graden. De gemiddelde lengt van de vis is 55 tot 90 centimeter. De kabeljauw kan erg groot worden de grootste in IJsland gevangen vis was 186 centimeter lang en 17 jaar oud.

IJsland staat bekend om uitstekend beheer van zijn bestanden, al voor dat MSC-invloed kreeg in de markt, hadden de IJslanders al een goed systeem waarin ze in bepaalde tijden van het jaar, bepaalde gebieden sloten.

Op deze manier geven ze vis de tijd om zich voor te planten, en kunnen ze ruimte geven aan herstel van de visgebieden.

Daarom zijn ook al deze soorten in een snel tempo MSC gecertificeerd geworden, de duurzaamheid was al bewezen.

 Vis is zo vers dat het vaak niet eens direct verwerkt kan worden, de vis moet eerst nog ‘besterven’ zoals ze dat noemen. Schepen zijn kleinschalig, vaak familiebedrijven, waar passie generatie op generatie wordt overgegeven. Ze weten echt wel hoe ze beste kwaliteit boven water halen!

IJsland heeft de visgronden direct voor de deur, in tegenstelling tot veel visserijlanden (ook Nederland) waar we altijd naar de visgronden toe moeten varen.

Veel dagboten vangen vis, welke dan direct wordt verwerkt. De bevroren producten zijn dus eigenlijk heel vers ingevroren. Daarom kun je wel stellen dat de kwaliteit altijd hoog is.

Elk lot met vis heeft een eigen vangst certificaat, zodat de vis 100% traceable is.

Dit is eigenlijk wel uniek, transparant, duurzaam en terug te volgen tot het schip.

(Wij kopen de vis in de winter en vriezen deze dan in omdat er dan de beste kwaliteit is en zo kunnen wij het hele jaar door dezelfde kwaliteit leveren tegen dezelfde prijs)

De nieuwe lijn van Fish Passion geeft de vis-eter zijn passie terug. De vis is duurzaam gevangen in IJsland en gecertificeerd.  De vis bevat geen toevoegingen en E-nummers. Of worden omringt door een bio panade of naturel. Dit product is puur en gezond. We hebben er voor gekozen om alleen het beste product te gebruiken. Wat wij als vis-leveranciers zelf willen eten.

De vis is afkomstig van kleinschalige visserijen. Door vissers die met kleine bootjes kort uitvaren. Ze worden met passie gevangen en verwerkt door vakmannen.

Dat proef je !

Informatie over allergieën

 • Pinda- en notenvrij
 • Glutenvrij
 • Melk- en lactosevrij
 • Sojavrij
 • Eivrij
 • Mosterdvrij
 • Lupinevrij
 • Weekdiervrij
 • Selderijvrij
 • Sulfietvrij
 • Schaaldiervrij
 • Sesamvrij

Ingrediënten

Kabeljauwfilet zonder vel

Land van oorsprong

IJsland

Beschrijving

Vis ontdooien en in een koekenpan bakken met een beetje boter of olie.

Keurmerk

 

MSC-keurmerk

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 72 kcal (304 kJ)
Vet 0,7 gram
Vet verzadigd 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
Suikers 0 gram
Voedingsvezel 0 gram
Eiwit 16,4 gram
Zout 0,2 gram

Ons hele assortiment