MSC haring

Elk jaar doorloopt haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint hij te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water.

Begin juni wordt de haring gevangen voor een heel jaar. Dit is de periode wanneer haring Hollandse ‘nieuwe’ genoemd wordt. In de rest van het jaar wordt de benaming ‘Hollandse maatjesharing’ gebruikt. Onze Haring komt van Hoek Haring handel in Katwijk (opgericht in 1969) dit is het enigste bedrijf dat zijn haringen in Nederland verwerkt. Elk jaar worden hier ongeveer 22 miljoen haringen verwerkt. “We hebben contacten met vaste vissersboten. Zij weten welke haringen wij willen hebben en welke prijs we willen betalen. Bij aankomst van het schip in de haven wordt de vangst bekeken. Maatjesharing moet minstens 16 procent vet hebben. Dat hebben ze alleen in de maanden mei en juni want dat is de tijd dat de vis goed voedsel (plankton) vindt en flink gaat groeien. De smaak hangt af van het voedsel dat de haring heeft gegeten maar ook van de plek waar de haring is gevangen. Dat telt allemaal mee.’

De haring van Fish and More is een lekker malse haring.

Het begrip “Hollandse nieuwe” is niet een officieel vastgelegd begrip. Het is tussen vissers handelaren meer een onderlinge afspraak dat de eerste 6 weken de haring Hollandse nieuwe heet. In de praktijk wijken sommigen hier echter vanaf. Zo kan het dat je nog veel later in het jaar ook Hollandse nieuwe ziet.

De periode na Hollandse nieuwe noemen sommigen ook wel maatjes haring of gewoon haring. Dit is geen officiële benaming en je ziet hier dan ook varianten op. Vaak ook naar lokale en provinciale gebruiken. Ook de rest van het jaar vangen wij haring. We vriezer de vis in en verwerken deze in diverse producten. Op onze producten vermelden wij altijd het vangstjaar zodat je weet van wanneer de vis is.

De haring van Fish and More is duurzaam gevangen en heeft het MSC keurmerk. Da’s wel zo lekker en gezond, voor jou en voor het ecosysteem.

Kernwaarden van dit product:

Fish and More draagt veel zorg over de visvangst, waardoor een hoge kwaliteit en een heerlijke smaak gegarandeerd zijn. De haring is heerlijk om met flink wat uitjes zoals bekend boven het hoofd hangend te eten, maar gebruik deze fijne vette vis ook eens in een salade of ander gerecht. Laat de haring voor gebruik even op kamertemperatuur komen, dan komt het natuurlijke vet los en wordt de vis heerlijk mals.

Informatie over allergieën

 • Pinda- en notenvrij
 • Glutenvrij
 • Melk- en lactosevrij
 • Sojavrij
 • Eivrij
 • Mosterdvrij
 • Lupinevrij
 • Weekdiervrij
 • Selderijvrij
 • Sulfietvrij
 • Schaaldiervrij
 • Sesamvrij

Ingrediënten

HARING* (Handmatig schoongemaakt), * = MSC (Keurmerk voor duurzame VISserij), zout.

Land van oorsprong

Denemarken

Beschrijving

Gekoeld bewaren bij 0-4 graden. Laat de haring voor gebruik even op kamertemperatuur komen, dan komt het natuurlijke vet los en wordt de vis heerlijk mals.

Keurmerk

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 216 kcal (906 kJ)
Vet 9.7 gram
Vet verzadigd 2.4 gram
Koolhydraten 0 gram
Suikers 0 gram
Voedingsvezel 0 gram
Eiwit 19 gram
Zout 6 gram

Ons hele assortiment