MSC Scholfilet

Wij hebben gekozen voor de Schol van Ekofish. Duurzaamheid is voor hen net als bij ons niet zomaar een modeterm. Zo hebben ze de schepen gemoderniseerd en hebben ze als een van de weinige een stunner aan boord waarmee de vis meteen na de vangst verdoofd wordt en pijnloos wordt verwerkt.

Maar ook door het brandstof verbruik te verlagen door te vissen met een Twinrig methode (zwevende netten waardoor de zeebodem tijdens het vissen onbeschadigd blijft) en een ruimere maaswijdte te gebruiken zodat kleinere/ jongere vissen en ongewenste bijvangst kan ontsnappen.

Wij kopen de schol in de zomer (juli, augustus, september) dan hebben we de dikste en de mooiste schol deze vriezen wij in en leveren deze dan ontdooid uit. Dit doen we om een constante kwaliteit en prijs te kunnen garanderen.

Informatie over allergieën

  • Pinda- en notenvrij
  • Glutenvrij
  • Melk- en lactosevrij
  • Sojavrij
  • Eivrij
  • Mosterdvrij
  • Lupinevrij
  • Weekdiervrij
  • Selderijvrij
  • Sulfietvrij
  • Schaaldiervrij
  • Sesamvrij

Ingrediënten

SCHOLfilet zonder vel*, * = MSC (Keurmerk voor duurzame VISserij)

Land van oorsprong

Nederland, FAO 27, Noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan. Subgebied IV (Noordzee).

Beschrijving

Gekoeld bewaren bij 0-4 graden.

De scholfilet is een heerlijke vis om te bakken, maar ook prima om te paneren en te frituren.

Keurmerk

MSC

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 94 kcal (393 KJ)
Vet 2 gram
Vet verzadigd 0 gram
Eiwit 18 gram
Zout 0,3 gram

Ons hele assortiment