MSC Scholfilet

Fish and More verkoopt schol die is gevangen tussen september en november en vervolgens direct is ingevroren. Dit is het beste moment om de scholfilet te vangen. In de maand januari legt de schol nieuwe eitjes en moet deze juist niet gevangen worden. Tot de maand september heeft de schol vervolgens de tijd om te groeien. Hiermee kunnen wij het gehele jaar door dezelfde hoge kwaliteit leveren. Er wordt bewust gekozen om enkel de grootste maat schol te gebruiken, omdat deze vis dan al meerdere malen voor nakomelingen heeft gezorgd.

De scholstand is op dit moment erg goed in de Noordzee. Er is echter nog wel een risico voor schol die wordt gevangen die kleiner is dan 27cm. Deze mag namelijk niet voor menselijke consumptie worden gebruikt en zou bij bijvangst daarom niet bij de visafslag gebruikt worden. Omdat dit niet duurzaam is, kiest Fish and More ervoor om enkel bij vissersboten in te kopen die netten met een grotere maaswijdte hebben met weinig bodemberoering. Hierdoor kan een vis kleiner dan 27 cm ontsnappen.

Informatie over allergieën

  • Pinda- en notenvrij
  • Glutenvrij
  • Melk- en lactosevrij
  • Sojavrij
  • Eivrij
  • Mosterdvrij
  • Lupinevrij
  • Weekdiervrij
  • Selderijvrij
  • Sulfietvrij
  • Schaaldiervrij
  • Sesamvrij

Ingrediënten

SCHOLfilet zonder vel*, * = MSC (Keurmerk voor duurzame VISserij)

Land van oorsprong

Nederland, FAO 27, Noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan. Subgebied IV (Noordzee).

Beschrijving

Gekoeld bewaren bij 0-4 graden.

De scholfilet is een heerlijke vis om te bakken, maar ook prima om te paneren en te frituren.

Keurmerk

MSC

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 94 kcal (393 KJ)
Vet 2 gram
Vet verzadigd 0 gram
Eiwit 18 gram
Zout 0,3 gram

Ons hele assortiment