Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 zalmfilets met huid
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1/2 theelepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels honing
  • 5 eetlepels gehakte basilicum
  • 1 fijngehakt sjalotje

Bereiding

  1. Maak met een dubbele laag aluminiumfolie een schaal die groot genoeg is voor de zalmfilets.
  2. Leg het schaaltje op een bakplaat en leg de zalmfilets op de huid in het foliebakje.
  3. Meng in een kom de olie, sojasaus, worcestersaus, citroensap, gember, honing, basilicum en sjalotjes.
  4. Schenk over de zalm en laat marineren terwijl je de oven voorverwarmd op 180˚C.
  5. Bak de zalmfilets in 12 tot 15 minuten gaar.
  6. Serveer er bijvoorbeeld wilde rijst en gegrilde groenten bij.