Biologische wakame
Fish and More koopt dit product rechtstreeks bij de bron in. De algen komen allemaal uit het Bloscon- gebied tussen Roscoff en Aber Wrach in Bretagne, Frankrijk. De fabriek is gesitueerd dichtbij de kust. Zodat ze gebruik kunnen maken van water uit de zee. De producten worden gecontroleerd en vrij van zware metalen of radioactieve elementen. Ze verwerken het zeewier op traditionele manier. Het zeewier wordt gewassen met zeewater en opgeslagen in zeezout tussen 3 en 8 graden. Het zeewier wordt met de hand geplukt. Daarna wordt het verder verwerkt.
Kernwaarden van dit product:
Deze alg groeit in de diepte, in koude stromingen en kan 2 meter lang en 70 cm breed worden. Het hoge eiwitgehalte is 12%, net zoveel als eieren en 18% mineralen. Vitamine A 140IU, B1, B2, niacine en vitamine C maken het een stimulans voor de groei, de natuurlijke afweer, de bloedcirculatie en de gezondheid van huid en ogen. Het bevat 13 keer meer calcium dan melk: 1300 mg. 13 mg ijzer, 260 mg fosfor en 18 tot 35 mg jodium. In de Japanse geneeskunde wordt het geconsumeerd om het bloed te zuiveren en te versterken. Daarnaast werd het gegeven aan vrouwen die net bevallen waren als soep met toegevoegde miso.
Wakame smaakt delicaat en zoet en heeft een zuivere smaak en aroma; minerale smaak, oesterachtig.
Spoel de wakame kort af, wel het gedurende 3-5 minuten en knijp met je handen alle overtollig vocht er uit. Verwijder het harde middengedeelte van het blad of snij deze in kleine stukjes en laat ze goed gaarkoken. Eet vers, voorgeweld of gemarineerd, kook het mee met soepen, stoofpotten, ovengerechten, bruine rijst en quinoa, eet het rauw en gemarineerd in kleine stukjes door salades, groente en wokgerechten, gebruik het geroosterd als smaakmaker. Verwerk het net als elke andere bladgroente, door soepen, salades of op brood. Bak het in de oven of stoom de wakamé. Voeg het toe aan pastagerechten, omeletten en graangerechten. Pak er vis mee in en laat het vervolgens in de oven garen. Of gebruik het als wrap voor andere ingrediënten. En voor de waaghals: combineer eens met chocolade !
U kunt een aantal zeewier-recepten vinden op www.receptenmetzeewier.nl van de Zeewierwijzer.
Informatie over allergieën
- Vegetarisch
- Veganistisch
Ingrediënten
Zeewier
Land van oorsprong
Frankrijk
Beschrijving
Voor gebruik ontzouten in ruim water
Keurmerk
Voedingswaarde 100 gram
Energie |
17,6 kcal (74 kJ) |
Vet |
0,24 gram |
Koolhydraten |
0,55 gram |
Voedingsvezel |
0 gram |
Eiwit |
1.35 gram |
Zout |
0,495 gram |
Ons hele assortiment
Verse vis
Gerookte vis
- ASC warm gerookte zalmmoot
- ASC warm gerookte zalmsnippers
- Gerookt vispalet
- Gerookte biologische forelfilet
- Gerookte biologische zalm
- Gerookte makreel
- Gerookte makreelfilet
- Gerookte makreelfilet peper/fiësta
- Gerookte makreelsalade
- Gerookte meervalfilet
- MSC gerookte spekbokkingfilet
- Gerookte sprot
- MSC gerookte haringprimeurtjes