Biologische nori
Fish and More koopt dit product rechtstreeks bij de bron in. De algen komen allemaal uit het Bloscon- gebied tussen Roscoff en Aber Wrach in Bretagne, Frankrijk. De fabriek is gesitueerd dichtbij de kust. Zodat ze gebruik kunnen maken van water uit de zee. De producten worden gecontroleerd en vrij van zware metalen of radioactieve elementen. Ze verwerken het zeewier op traditionele manier. Het zeewier wordt gewassen met zeewater en opgeslagen in zeezout tussen 3 en 8 graden. Het zeewier wordt met de hand geplukt. Daarna wordt het verder verwerkt.
Er zijn veel soorten Nori, maar Porphyra tenera is de meest populaire ter wereld en wordt gebruikt bij het maken van sushi. Fijn gekweekt en groeit alleen in koude zeeën. Het is rijker aan eiwitten (30 tot 35%) dan kaas, vlees en soja en bevat de 10 aminozuren in een uitgebalanceerde verhouding. Het is rijk aan EPA, taurine en chlorofyl, voorkomt verharding van de slagaders en vermindert hypertensie.
Kernwaarden van dit product:
Nori heeft het hoogste eiwitgehalte van alle zeewieren (tot 50% van het gewicht). Daarnaast ook rijk aan calcium, jodium, ijzer, fosfor, kalium, mangaan, porphyran, koper, zink en de vitaminen A, B complex, C, E en K. Kruidenremedie: tumor remmend, verzacht en verkleint knobbels en vetcysten, verlaagt het cholesterolgehalte, verlicht pijnlijk en moeizaam urineren, vermindert zwelling, verlaagt de bloeddruk, ondersteunt de cardiovasculaire gezondheid, bevordert de doorbloeding, beschermt de lever, voorkomt galstenen, behandelt bacteriële en virale infecties, voorkomt haaruitval, herstelt een tekort aan vitamine B1, behandelt krop, verzacht een zere keel, helpt bij blaasontsteking
Hiernaast vindt u een aantal interessante boeken met zeewier-recepten. Daarnaast kunt u zeewier-recepten vinden op www.receptenmetzeewier.nl van de Zeewierwijzer.
Informatie over allergieën
- Vegetarisch
- Veganistisch
Ingrediënten
Zeewier
Land van oorsprong
Frankrijk
Beschrijving
Nori smaakt zoet met een licht vlezige of olijfachtige smaak. Nori kun je frituren als tempura. Rauw of gekookt pureren voor soepen of sauzen.
Voor gebruik ontzouten in ruim water / Dessaler a léau froide
Keurmerk
Voedingswaarde 100 gram
Energie |
27 kcal (114 kJ) |
Vet |
0.17 gram |
Koolhydraten |
1,1 gram |
Voedingsvezel |
0 gram |
Eiwit |
3,4 gram |
Zout |
0,213 gram |
Ons hele assortiment
Verse vis
Gerookte vis
- ASC warm gerookte zalmmoot
- ASC warm gerookte zalmsnippers
- Gerookt vispalet
- Gerookte biologische forelfilet
- Gerookte biologische zalm
- Gerookte makreel
- Gerookte makreelfilet
- Gerookte makreelfilet peper/fiësta
- Gerookte makreelsalade
- Gerookte meervalfilet
- MSC gerookte spekbokkingfilet
- Gerookte sprot
- MSC gerookte haringprimeurtjes