Biologische dulse
Fish and More koopt dit product rechtstreeks bij de bron in. De algen komen allemaal uit het Bloscon- gebied tussen Roscoff en Aber Wrach in Bretagne, Frankrijk. De fabriek is gesitueerd dichtbij de kust. Zodat ze gebruik kunnen maken van water uit de zee. De producten worden gecontroleerd en vrij van zware metalen of radioactieve elementen. Ze verwerken het zeewier op traditionele manier. Het zeewier wordt gewassen met zeewater en opgeslagen in zeezout tussen 3 en 8 graden. Het zeewier wordt met de hand geplukt. Daarna wordt het verder verwerkt.
Dulse is een rood zeewier dat in het wild groeit in het koude water van de noordwestelijke Stille Oceaan en de Noord-Atlantische Oceaan. Een eetbaar zeewier met tinten variërend van rood tot donkerpaars. Dulse wordt gekenmerkt door zijn unieke kleur en de manier waarop het groeit op rotsen en keien. Dulse wordt nauwgezet met de hand geoogst tijdens een kort zomerseizoen van juni tot oktober. Zodra puin (zoals schelpen) is verwijderd en in de zon is gedroogd, is het klaar om te worden geschilferd, gepoederd en verzonden
Kernwaarden van dit product:
Dulse is relatief rijk aan eiwit, heeft het hoogst ijzergehalte van alle voedingsbronnen, bevat alle aminozuren, jodium, calcium, fosfor, kalium, magnesium, mangaan en vitaminen A, C, D en B complex. Dulse wordt wel gebruikt als kruidenremedie voor problemen met de schildklier, virale infecties, zeeziekte, en van oudsher bij scheurbuik bij ernstige vitamine C tekort
Dulse heeft een volle, rokerige smaak die lijkt op die van zoute bacon. Smelt bijna in je mond. De beet is zacht en taai. Gemengd met zeesla noemt men het “zeepeterselie”.
Het hoeft niet gekookt te worden. Je kunt het als snack eten als het gedroogd is. Bak of kook het in vijf minuten gaar als toevoeging aan broodjes, omeletten, sauzen, jus en krokante chips. G
Gebruik rauw, geroosterd, gedroogd, gerookt, gebakken of gefrituurd. Voeg het toe aan dressings, salades, soepen en dikke vissoepen, groenten, peulvruchten en rijstgerechten, brood en ovengerechten. Bak het in de pan als snack, rooster het in de oven tot het krokant is en gebruik het als garnering. Gebruik het op dezelfde wijze als spinazie, kool of elke andere bladgroente. Gebruik als smaakmaker en als bijgerecht.
U kunt zeewier-recepten vinden op www.receptenmetzeewier.nl van de Zeewierwijzer.
Informatie over allergieën
- Vegetarisch
- Veganistisch
Ingrediënten
Zeewier
Land van oorsprong
Frankrijk
Beschrijving
voor gebruik ontzouten in ruim water / Dessaler a léau froide
Keurmerk
Voedingswaarde 100 gram
Energie |
27 kcal (113 kJ) |
Vet |
0,16 gram |
Koolhydraten |
2,7 gram |
Voedingsvezel |
0 gram |
Eiwit |
0 gram |
Zout |
0,198 gram |
Ons hele assortiment
Verse vis
Gerookte vis
- ASC warm gerookte zalmmoot
- ASC warm gerookte zalmsnippers
- Gerookt vispalet
- Gerookte biologische forelfilet
- Gerookte biologische zalm
- Gerookte makreel
- Gerookte makreelfilet
- Gerookte makreelfilet peper/fiësta
- Gerookte makreelsalade
- Gerookte meervalfilet
- MSC gerookte spekbokkingfilet
- Gerookte sprot
- MSC gerookte haringprimeurtjes