MSC kabeljauwfilet
Onze Kabeljauw wordt met haken en lijnen gevangen in IJsland (27 % van de totale vangst wordt met deze methode gevangen). De kabeljauw wordt rond Ijsland op dieptes van 100-250 meter gevangen en daar is de temperatuur 4 – 7 Graden. De gemiddelde lengte van de vis is 55 tot 90 centimeter. De kabeljauw kan erg groot worden. De grootste in IJsland gevangen vis was 186 centimeter lang en 17 jaar oud.
IJsland staat bekend om uitstekend beheer van zijn bestanden. Al voordat MSC invloed kreeg in de markt, hadden de IJslanders al een goed systeem ontwikkeld waarin ze in bepaalde tijden van het jaar, bepaalde visgebieden sloten. Op deze manier geven ze vis de tijd om zich voor te planten en kunnen ze ruimte geven aan herstel van de visgebieden. Daarom zijn al deze soorten in een snel tempo MSC gecertificeerd geworden, de duurzaamheid was immers al bewezen.
De visserschepen zijn kleinschalig, vaak familie bedrijven, waar de passie generatie op generatie wordt door gegeven. Ze weten heel goed hoe ze beste kwaliteit boven water kunnen halen!
IJsland heeft de visgronden direct voor de deur, in tegenstelling tot veel andere visserijlanden (ook Nederland) waar altijd naar de visgronden toe gevaren moet worden.
Kernwaarden van dit product:
De gevangen vis wordt veelal direct verwerkt. De bevroren producten zijn dus eigenlijk heel vers ingevroren. Daarom kun je wel stellen dat de kwaliteit altijd hoog is.
Elk lot met vis heeft een eigen vangst certificaat, zodat de vis 100% traceable is. Dit is uniek, transparant, duurzaam en terug te volgen tot het schip.
Fish and More koopt deze vis in de winter in. Vervolgens wordt de vis ingevroren zodat we het hele jaar door de beste kwaliteit en tevens dézelfde kwaliteit kunnen leveren tegen een vaste prijs.
Informatie over allergieën
- Pinda- en notenvrij
- Glutenvrij
- Melk- en lactosevrij
- Sojavrij
- Eivrij
- Mosterdvrij
- Lupinevrij
- Weekdiervrij
- Selderijvrij
- Sulfietvrij
- Schaaldiervrij
- Sesamvrij
Ingrediënten
KABELJAUWfilet zonder vel*, * = MSC (Keurmerk voor duurzame VISserij)
Land van oorsprong
IJsland, FAO 27 Noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan, subgebied VA (IJsland)
Beschrijving
Gekoeld bewaren bij 0-4 graden.
Keurmerk
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 72 kcal (304 kJ) |
Vet | 1 gram |
Vet verzadigd | 0 gram |
Koolhydraten | 0 gram |
Suikers | 0 gram |
Voedingsvezel | 0 gram |
Eiwit | 16.4 gram |
Zout | 0.23 gram |
Cholesterol | 52 milligram |
Ons hele assortiment
Verse vis
Gerookte vis
- ASC warm gerookte zalmmoot
- ASC warm gerookte zalmsnippers
- Gerookt vispalet
- Gerookte biologische forelfilet
- Gerookte biologische zalm
- Gerookte makreel
- Gerookte makreelfilet
- Gerookte makreelfilet peper/fiësta
- Gerookte makreelsalade
- Gerookte meervalfilet
- MSC gerookte spekbokkingfilet
- Gerookte sprot
- MSC gerookte haringprimeurtjes