Gerookte makreel
Makreel komt uit de Atlantische Oceaan. De makreel wordt sinds jaar en dag door grote Nederlandse rederijen gevangen en direct op het schip ingevroren. Fish and More koopt de makreel in, welke gevangen is in de periode december/januari waarin de vis het hoogste vetgehalte heeft en daarmee het meest geschikt is om er een lekkere gerookte makreel van te maken.
De makreel van de hektrawlers van onze leveranciers worden met zwevende ottertrawls gevangen, waarvan de viswijzer zegt dat deze relatief weinig bijvangsten hebben en de bodem onberoerd laten. Makreel gevangen met kieuwnetten wordt door de viswijzer als geel beoordeeld vanwege de bijvangsten van zeezoogdieren zoals bruinvissen en zadelrobben. Omdat vangsten met trawls en kieuwnetten in één categorie staan (geel) is daar een scheiding niet mogelijk. Daardoor staat de Atlantische makreel in de viswijzer op geel.
Door de Brexit is er op dit moment geen MSC certificering. Er kan geen overeenstemming worden bereikt over de quota van de verschillende visserijen met betrekking tot de adviezen van het ICES, waardoor deze MSC standaard niet kan worden behaald. Deze status zal door de druk van de retail ongetwijfeld worden hersteld, maar het wachten is op de politieke consequenties van de BREXIT en de daaraan verbonden (eigen) quota die Engeland zich zal toe eigenen.
Kernwaarden van dit product:
Het productie proces is eigenlijk nog steeds hetzelfde als 100 jaar geleden. De vis wordt eerst gezouten in een pekelbad van zeezout. Vervolgens in zijn geheel gerookt in moderne RVS kasten welke worden verwarmd door aardgas. De rook wordt in de kast geblazen vanuit machines die beuken/eiken hout zaagsel verbranden. Deze methode is gezonder dan de processen waar vis wordt behandeld met vloeibare rook, gezien de chemische samenstelling van het rookaroma.
Informatie over allergieën
- Pinda- en notenvrij
- Glutenvrij
- Melk- en lactosevrij
- Sojavrij
- Eivrij
- Mosterdvrij
- Lupinevrij
- Weekdiervrij
- Selderijvrij
- Sulfietvrij
- Schaaldiervrij
- Sesamvrij
Ingrediënten
Makreel, zout, rook.
Land van oorsprong
Nederland
Beschrijving
Gerookte makreel heel 1 stuk. Gekoeld bewaren bij 0-4 graden. Even op kamer temperatuur laten komen voor consumptie.
Keurmerk
Geen
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 320 kcal (1340 kJ) |
Vet | 26.7 gram |
Vet verzadigd | 7 gram |
Vet enkelvoudig onverzadigd | 4.9 gram |
Vet meervoudig onverzadigd | 11.9 gram |
Koolhydraten | 3.5 gram |
Eiwit | 17.1 gram |
Zout | 0.62 gram |
Ons hele assortiment
Verse vis
Gerookte vis
- ASC warm gerookte zalmmoot
- ASC warm gerookte zalmsnippers
- Gerookt vispalet
- Gerookte biologische forelfilet
- Gerookte biologische zalm
- Gerookte makreel
- Gerookte makreelfilet
- Gerookte makreelfilet peper/fiësta
- Gerookte makreelsalade
- Gerookte meervalfilet
- MSC gerookte spekbokkingfilet
- Gerookte sprot
- MSC gerookte haringprimeurtjes