Gerookte biologische zalm

Fish and More heeft gekozen voor de Ierse Zalm omdat de kweek in Ierland  veel kleinschaliger is dan de Noorse gekweekte zalm. De zalm is opgegroeid in de wilde Atlantische oceaan en vrij van industriële vervuilingen. Gehard door de ruwe stroming ontwikkeld de Ierse zalm een stevige vleesstructuur met een zeer laag vetgehalte.

We zijn er trots op dat we in Ierland een partner hebben gevonden die duurzaamheid en kwaliteit in een heel hoog vaandel heeft. Dit bedrijf verwerkt alleen maar biologische zalm,  waarmee zij uniek in de wereld zijn. Het bedrijf is IFS food standaard 6 op het hoogste niveau gecertificeerd en alle producten zijn koosjer.

De Zalm wordt in eigen plastic kratten van de kwekerij naar de fabriek vervoerd zodat ze niet in piepschuim verpakt hoeven te worden. De fabriek ligt zeer gunstig ten opzichte van de kwekerijen dus de afstanden zijn zeer beperkt . De gerookte zalm wordt droog gezouten en niet geïnjecteerd .

Het productie proces begint met de strenge selectie van de beste verse zalm. Door droog te zouten is een perfecte rijping van de verse zalm mogelijk, waardoor de karakteristieke smaak en stevige textuur behouden blijft. Vervolgens wordt puur Iers eiken gebruikt en wordt het op lage temperatuur gerookt, waardoor het product zijn unieke rooksmaak en onvergelijkbare kleur krijgt.

Door grote optimalisaties in de logistieke keten is het mogelijk om dit product in de kortst mogelijke tijd na bereiding op de markt te brengen. De zalm wordt gekweekt op offshore-locaties met een lage bezettingsdichtheid. Het vetgehalte is lager dan gemiddeld. De grondstof van de gerookte producten is nooit bevroren.

Al onze biologische zalm wordt in deze fabriek verwerkt, ingevroren en vervolgens naar Nederland getransporteerd.

Kernwaarden van dit product:

  • De zalm wordt in het land van herkomst binnen 48 uur na “vangst” verwerkt
  • Duurzame verwerking in regio van herkomst:
    • Lage uitstoot van broeikassen
    • Eigen transport in herbruikbare boxen van plastic (geen piepschuim)
  • Deze zalm is koosjer / biologisch
  • Unieke online traceerbaarheid van ei t/m eindproduct
  • De zalm wordt in een 100 % biologisch bedrijf verwerkt
  • De zalm wordt droog gezouten met zeezout
  • Traditioneel koud gerookt (11 uur lang op 26 C graden) met eikenhout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen
  • Biologisch gekweekt in Ierland
    Prachtige kleur en stevige structuur
  • De pigment van de zalm wordt veroorzaakt door naturel pigment in het voer
  • Het visvoer wordt geleverd door lokale duurzame  vissers

Inspiratie

Informatie over allergieën

  • Pinda- en notenvrij
  • Glutenvrij
  • Melk- en lactosevrij
  • Sojavrij
  • Eivrij
  • Mosterdvrij
  • Lupinevrij
  • Weekdiervrij
  • Selderijvrij
  • Sulfietvrij
  • Schaaldiervrij
  • Sesamvrij

Ingrediënten

ZALM*, Zout, Rook (eikenhout), * = Biologisch (aquacultuur)

Land van oorsprong

Ierland

Beschrijving

Gekoeld bewaren bij 0-4 graden.

Deze gerookte zalm is heerlijk op een toastje, als vulling van wraps of ter garnering van soepen of salades. Laat de zalm voor gebruik even op kamertemperatuur komen.

Keurmerk

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

196 kcal (818 kJ)

Vet

11,4 gram

Vet verzadigd

2,05 gram

Vet enkelvoudig onverzadigd

3,86 gram

Vet meervoudig onverzadigd

4,06 gram

Koolhydraten

0 gram

Suikers

0 gram

Voedingsvezel

0 gram

Eiwit

23,4 gram

Zout

2,64 gram

Ons hele assortiment