Haringtartaar met bietenmousse
Ingrediënten (voor 4 personen) 4 haringen 1 eetlepel limoensap 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel fijngehakte peterselie 3 augurken versgemalen peper 250 gram gekookte bietjes 100 ml slagroom scheutje frambozenazijn Bereiding Hak de augurken en peterselie fijn. Snijd de...
Gemarineerde haring
Ingrediënten (voor 4 personen) 6 haringen 150 ml rode wijn 100 ml rode wijnazijn 2 fijngesneden sjalotjes 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel honing 1 eetlepel suiker 1 laurierblaadje 1 blikje tomatenpuree versgemalen peper Bereiding Meng in een pan (geen aluminium) de...
Haring met aardappelsalade op roggebrood
Ingrediënten (voor 4 personen) 6 aardappels 2 kruidenbouillontabletten 1 kleine ui 1 dl witte wijnazijn 1 eetlepel suiker peper en zout 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel yoghurt handje fijngehakte bieslook Bereiding Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2...
Bbq visspiesjes
Ingrediënten (voor 4 personen) 200 gram kabeljauw 200 gram zalm 200 gram zeewolf 200 gram gamba’s 1 rode of gele paprika 1 ui olijfolie versgemalen peper en zout Bereiding Pel de gamba’s en breng ze op smaak met peper en zout. Snij daarna de vis (kabeljauw, zeewolf en...
Kabeljauwfilet met mosterdsojasaus uit de oven
Ingrediënten (voor 2 personen) 2 kabeljauwfilets 4 tomaten, in fijne plakjes gesneden 3 eetlepels mosterd 3 eetlepels sojasaus 2 eetlepels olijfolie versgemalen zwarte peper Bereiding Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg twee hoopjes tomatenschijfjes dakpansgewijs...
Op de huid gebakken kabeljauwfilet met bimi
Ingrediënten (voor 4 personen) 400 g kabeljauwfilet 600 g nieuwe aardappeltjes 600 g bimi 1 rode paprika 2 sjalotjes 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 2 eetlepels bloem rozemarijn peper zout Bereiding Was de aardappeltjes schoon en snijd ze doormidden....
Zalm sashimi
Ingrediënten (voor 4 personen) 600 gram super verse biologische zalm 100 witte ramanas, geschild en julienne gesneden 1 wortel, julienne gesneden 1/4 komkommer, in dunne plakjes gesneden 4 blaadjes groene shiso en 4 rode blaadjes shiso 10 gram gedroogde wakame...
Gemarineerde zalmfilet uit de oven
Ingrediënten (voor 4 personen) 4 zalmfilets met huid 1 eetlepel plantaardige olie 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel worcestersaus 1 citroen, uitgeperst 1/2 theelepel geraspte verse gember 2 eetlepels honing 5 eetlepels gehakte basilicum 1 fijngehakt sjalotje Bereiding...
Zalmfilet met gravad-lax saus
Ingrediënten (voor 4 personen) 400 gram zalmfilet met huid 1 bosje verse dille 2 eetlepels fijne dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 4 eetlepels suiker 80 ml plantaardige olie Bereiding Snijd de dille fijn. Meng mosterd, witte wijnazijn en suiker. Schenk al...
Avocadomousse met gerookte zalm
Ingrediënten (voor 4 personen) 2 rijpe avocado’s 125 ml zure room 1 verpakking gerookte biologische zalm 1 citroen verse bieslook Bereiding Rasp 1 theelepel schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pureer de avocado’s met een staafmixer met de helft van het...