Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 g kabeljauwfilet
- 600 g nieuwe aardappeltjes
- 600 g bimi
- 1 rode paprika
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- olijfolie om in te bakken
- 2 eetlepels bloem
- rozemarijn
- peper
- zout
Bereiding
- Was de aardappeltjes schoon en snijd ze doormidden. Breng de aardappels in een laagje water met een beetje zout aan de kook.
- Kook de aardappels circa 5 minuten. Giet de aardappeltjes af en laat ze uitwasemen.
- Vet een bakplaat in, leg hierop de aardappeltjes en strooi er wat peper, zout en rozemarijn over.
- Schud de aardappeltjes door elkaar en bak ze in 20 minuten af in de oven (200˚C).
- Strooi de bloem op een bordje. Bestrooi de kabeljauwfilet met wat zout en versgemalen peper en wentel de kabeljauw door de bloem.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kabeljauw in circa 6 minuten om en om goudbruin.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook. Snijd de rode paprika in blokjes en voeg toe.
- Blancheer de bimi en voeg daarna toe aan de pan met sjalot en knoflook en bak nog circa 5 minuten. Smakelijk!