Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g kabeljauwfilet
  • 600 g nieuwe aardappeltjes
  • 600 g bimi
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eetlepels bloem
  • rozemarijn
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Was de aardappeltjes schoon en snijd ze doormidden. Breng de aardappels in een laagje water met een beetje zout aan de kook.
  2. Kook de aardappels circa 5 minuten. Giet de aardappeltjes af en laat ze uitwasemen.
  3. Vet een bakplaat in, leg hierop de aardappeltjes en strooi er wat peper, zout en rozemarijn over.
  4. Schud de aardappeltjes door elkaar en bak ze in 20 minuten af in de oven (200˚C).
  5. Strooi de bloem op een bordje. Bestrooi de kabeljauwfilet met wat zout en versgemalen peper en wentel de kabeljauw door de bloem.
  6. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kabeljauw in circa 6 minuten om en om goudbruin.
  7. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook. Snijd de rode paprika in blokjes en voeg toe.
  8. Blancheer de bimi en voeg daarna toe aan de pan met sjalot en knoflook en bak nog circa 5 minuten. Smakelijk!