Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 zalmfilets met huid
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel worcestersaus
- 1 citroen, uitgeperst
- 1/2 theelepel geraspte verse gember
- 2 eetlepels honing
- 5 eetlepels gehakte basilicum
- 1 fijngehakt sjalotje
Bereiding
- Maak met een dubbele laag aluminiumfolie een schaal die groot genoeg is voor de zalmfilets.
- Leg het schaaltje op een bakplaat en leg de zalmfilets op de huid in het foliebakje.
- Meng in een kom de olie, sojasaus, worcestersaus, citroensap, gember, honing, basilicum en sjalotjes.
- Schenk over de zalm en laat marineren terwijl je de oven voorverwarmd op 180˚C.
- Bak de zalmfilets in 12 tot 15 minuten gaar.
- Serveer er bijvoorbeeld wilde rijst en gegrilde groenten bij.