Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 600 gram super verse biologische zalm
  • 100 witte ramanas, geschild en julienne gesneden
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1/4 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 4 blaadjes groene shiso en 4 rode blaadjes shiso
  • 10 gram gedroogde wakame (zeewier), geweekt & uitgeperst
  • wasabi-pasta
  • 4 takjes peterselie
  • lichte Japanse sojasaus

Bereiding

  1. Spoel de fijngesneden daikon en wortel onder koud stromend water en dep droog. Snijd de zalmfilet in mooie plakjes en houd hem koel.
  2. Garneer vier borden met de fijngesneden daikon, wortel, enkele schijfjes komkommer en een blaadje groene shiso. Leg de gesneden zalm ernaast.
  3. Werk elk bord af met een beetje wakame, een blaadje rode shiso, een mespunt wasabi en een takje peterselie.
  4. Doe de sojasaus in vier kleine kommetjes en serveer samen met de sashimi. Meng een beetje wasabi met de sojasaus en dip hier de stukjes zalm in.