Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 600 gram super verse biologische zalm
- 100 witte ramanas, geschild en julienne gesneden
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1/4 komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 4 blaadjes groene shiso en 4 rode blaadjes shiso
- 10 gram gedroogde wakame (zeewier), geweekt & uitgeperst
- wasabi-pasta
- 4 takjes peterselie
- lichte Japanse sojasaus
Bereiding
- Spoel de fijngesneden daikon en wortel onder koud stromend water en dep droog. Snijd de zalmfilet in mooie plakjes en houd hem koel.
- Garneer vier borden met de fijngesneden daikon, wortel, enkele schijfjes komkommer en een blaadje groene shiso. Leg de gesneden zalm ernaast.
- Werk elk bord af met een beetje wakame, een blaadje rode shiso, een mespunt wasabi en een takje peterselie.
- Doe de sojasaus in vier kleine kommetjes en serveer samen met de sashimi. Meng een beetje wasabi met de sojasaus en dip hier de stukjes zalm in.