Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram verse biologische zalm, in blokjes
  • 1 kleine sjalot, fijn gesnipperd
  • paar takjes peterselie, fijngehakt
  • handje fijngehakte bieslook
  • 2 kleine augurkjes, fijngesneden
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 plakken gerookte biologische zalm
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 theelepels mierikswortel crème
  • 1 eetlepel rode peperkorrels

Bereiding

  1. Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, augurk, kappertjes, 2 eetlepels citroensap en mayonaise in een kom.
  2. Leg een ring op elk bord en vorm taartjes van het zalmmengsel.
  3. Halveer de plakken gerookte zalm en maak daarvan een rozet op de tartaartjes.
  4. Roer de citroenrasp, crème fraîche en mierikswortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook.