Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram verse biologische zalm, in blokjes
- 1 kleine sjalot, fijn gesnipperd
- paar takjes peterselie, fijngehakt
- handje fijngehakte bieslook
- 2 kleine augurkjes, fijngesneden
- 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
- geraspte schil en sap van 1 citroen
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 plakken gerookte biologische zalm
- 125 ml crème fraîche
- 2 theelepels mierikswortel crème
- 1 eetlepel rode peperkorrels
Bereiding
- Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, augurk, kappertjes, 2 eetlepels citroensap en mayonaise in een kom.
- Leg een ring op elk bord en vorm taartjes van het zalmmengsel.
- Halveer de plakken gerookte zalm en maak daarvan een rozet op de tartaartjes.
- Roer de citroenrasp, crème fraîche en mierikswortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook.