Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 300 gram volkoren pasta
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gram zwarte olijvenringen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 1/2 bosje basilicum
  • 200 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Kook de pasta (bijvoorbeeld spaghetti) volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Snijd de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  4. Halveer de cherrytomaatjes.
  5. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de olijvenringen en cherrytomaatjes toe en bak circa 3 minuten
  6. Voeg de gekookte pasta toe en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  7. Pluk de blaadjes basilicum en snijd in reepjes.
  8. Verdeel de pasta over de borden.
  9. Verdeel de gerookte zalm over de pasta en garneer met de basilicum.
  10. Serveer er een eenvoudige salade van rucola bij. Smakelijk!