Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 300 gram volkoren pasta
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 200 gram zwarte olijvenringen
- 250 gram cherrytomaatjes
- olijfolie om in te bakken
- 1/2 bosje basilicum
- 200 gram gerookte zalm
Bereiding
- Kook de pasta (bijvoorbeeld spaghetti) volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de olijvenringen en cherrytomaatjes toe en bak circa 3 minuten
- Voeg de gekookte pasta toe en breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Pluk de blaadjes basilicum en snijd in reepjes.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Verdeel de gerookte zalm over de pasta en garneer met de basilicum.
- Serveer er een eenvoudige salade van rucola bij. Smakelijk!