Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 4 haringen
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 3 augurken
  • versgemalen peper
  • 250 gram gekookte bietjes
  • 100 ml slagroom
  • scheutje frambozenazijn

Bereiding

  1. Hak de augurken en peterselie fijn. Snijd de staartjes van de haring en snijd de filets los. Snijd de filets in blokjes.
  2. Meng haring, augurk, peterselie, limoensap, kappertjes en wat peper met elkaar en zet voor 5 minuten in de koelkast.
  3. Snijd de bietjes in stukjes en pureer ze met de frambozenazijn.
  4. Klop de slagroom stijf. Meng de bietenpuree door de slagroom en zet in de koelkast.
  5. Steek met een kookring een rondje uit een geroosterde boterham. Giet wat bietenmousse in de ring en doe er vervolgens een laagje haringtartaar op. Verwijder de kookring voorzichtig.