Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 6 aardappels
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 kleine ui
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • peper en zout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • handje fijngehakte bieslook

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Was de aardappelschijfjes goed.
  2. Kook de aardappelschijfjes met de kruidenbouillontabletten in een laagje water zodat de plakjes net onder staan.
  3. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en circa 3 minuten koken.
  4. Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Nog 3 minuten laten koken.
  5. In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken.
  6. Aardappeltjes grof pureren en vermengen met de mayonaise, yoghurt en de gehakte kruiden. Even laten afkoelen.
  7. Besmeer roggebrood met de aardappelsalade en leg hierop een flink stuk haring. Smakelijk!