Haring met aardappelsalade op roggebrood
Haring
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 6 aardappels
- 2 kruidenbouillontabletten
- 1 kleine ui
- 1 dl witte wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- peper en zout
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- handje fijngehakte bieslook
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Was de aardappelschijfjes goed.
- Kook de aardappelschijfjes met de kruidenbouillontabletten in een laagje water zodat de plakjes net onder staan.
- Aardappelschijfjes aan de kook brengen en circa 3 minuten koken.
- Als de aardappelen zo goed als gaar zijn azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Nog 3 minuten laten koken.
- In het vocht 10 minuten laten afkoelen. Afgieten in een vergiet en de aardappelschijfjes goed laten uitlekken.
- Aardappeltjes grof pureren en vermengen met de mayonaise, yoghurt en de gehakte kruiden. Even laten afkoelen.
- Besmeer roggebrood met de aardappelsalade en leg hierop een flink stuk haring. Smakelijk!