Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- 6 haringen
- 150 ml rode wijn
- 100 ml rode wijnazijn
- 2 fijngesneden sjalotjes
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel suiker
- 1 laurierblaadje
- 1 blikje tomatenpuree
- versgemalen peper
Bereiding
- Meng in een pan (geen aluminium) de honing met de wijn, azijn, tomatenpuree, suiker, en mosterd.
- Voeg ook het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook. Laat 15 min zachtjes doorkoken.
- Klap de haringen open, snijd de staartjes weg en de filets los. Leg de filetjes in een schaal.
- Strooi de sjalotjes erover en schenk de warme marinade over de haringfilets en laat dit afkoelen.
- Laat de haringfilets afgedekt met plasticfolie in de koelkast nog 4-6 uur marineren